mysle dokladnie tak samo jak Mawashi,jezeli komukolwiek zalezy na zdrowiu i naprawde dobrej kondycji to powinno sie jesc wylacznie surowe jedzonko i do tego koniecznie organic,bo nieorganiczne pozywienie jest pomylka niestety,rosliny pryskane chemikaliami,zwierzeta paszone kukurydza i olejem slonecznikowym...porazka...to wszystko wplywa na [...]
dobra, znawcy... to po to tu pisze zeby posluchac opinii. moja dieta ma ok 2700kal: ok 180gram białka ok 210gram tłuszczy ok 30gram węgli ma menu składają się w przykładowym dniu: 4jajka, 120g śledzi w oleju, 80g makreli wędzonej, 200g serka ziarnistego, 150g piersi kurczaka gotowanej, 30g orzechów włoskich, 50g słonecznika, 50g oliwy lub oleju(o [...]
Jeśli zaopatrzysz się w kaspułki omega 3 to łykaj je w posiłku bogatym w tłuszcze (mozesz dać do śniadania). Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczna
Wpisuj produkty surowe/przed obróbką termiczną. Przekąski są rzeczywiście zbędne, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są odpowiednie zbilansowane posiłki które dają sytość. Tran jest kiepskim rozwiązaniem, celuj w dobre jakościowo preparaty DHA i EPA. Rzeczywiście nabiału jest nieco za dużo, jak wygląda kwestia spożycia warzyw i owoców?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zawsze ważysz produkty przed obróbką termiczną. 1. Dodaj kilka jajek 2. Zbyt mało białka 3. Ok 4. Zbyt mało białka 5. Ok 6. Dodaj jeszcze kilka jajek Białko bym delikatnie zwiększył, tak minimum 150g. 2 zmiana 14:00-22:00 (nie wiem jak rozłożyć posiłki) - Śpię od razu po pracy i wstaję około 7:00/8:00. Mogę lekko później iść spać jeśli mam zrobić [...]
wielkie dzieki za pomoc ale wlasnie chcialbym policzyc to z postu Ellisa poniewaz tam mam uwzglwedniona kazda aktywnosc fizyczna w ciagu tygodniai odliczona jest tam obrobka termiczna pozywienia itd a w tym kalkulatorze nie ma wyszczegolnionej kazdej jednej aktywnosci fizycznej tylko jest to podane podobnie jak we wspolczynniku aktywnosci a moja [...]
everr, przecież już Ci pisaliśmy, kasza nasiąka wodą, dlatego na 100g ma mniej kalorii/węgli. To tak samo jakbyś pisał, że sucha glukoza/cukier ma 100g węgli/100g a 100ml posłodzonej nią wody już nie. W drugą stronę to działa przy suszonych owocach - są bardzo kaloryczne i nie dlatego, że zaobsorbowały energię podczas suszenia w wysokiej [...]
jeśli tylko tak Ci będzie wygodniej, to nie ma problemu, ja np. przestałem miksować posiłki, bo szybciej czułem głód i mi to przeszkadzało. Pamiętaj tylko, że jak liczysz kalorie, to bierz pod uwagę wagę produktu przed obróbką termiczną
Wrzucaj nie gotowana pierś z kurczaka, a mięso z piersi z kurczaka (ważymy wszystko przed obróbką termiczną) Makaron wymień na jakiś pełnoziarnisty. Jogurty od czasu do czasu, tym bardziej smakowe, możesz wrzucić naturalny z suszonymi owocami, bananem i masz to samo, a nawet lepsze. Nie bazuj na piersi z kurczaka, tłuszczy masz za tyle, żeby [...]
[...] aby było cokolwiek złego w zabijaniu zwierząt Dla pożywienia" kwestia wlasnej moralnosci. ktos inny nie widzi nic zlego w mordowaniu ludzi... co do przyswajalnosci - obrobka termiczna znacznie zmniejsza przyswajanie bialka z produktu. mieso, jajka poza wyjatkowymi potrawami spozywa sie po powaznej obrobce termicznej (gotowanie, smazenie). [...]
Matko skąd pomysł na tyle aktywności, to w jeden dzień? Jeśli chodzi o makro, ja nieco zmniejszyłabym podaż białka 150g, podbiła tłuszcze na okolice 100g. Tutaj ściągi z czego korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
hihihi... surowej zazwyczaj podaję się wagę produktu przed obróbką termiczną. ale jak będziesz czytał kiedyś coś w obcym języku, to tam będzie prawie zawsze napisane czy surowe czy po gotowaniu - to tak na marginesie A jak długo gotujesz tego cycka, ze tak Ci się zmniejsza? Zmieniony przez - madu24 w dniu 2008-05-23 14:16:02
Dieta...ujdzie. Białko bym obniżyła 200g wystarczy, tłuszcze zdecydowanie podbiła do minimum 1g na kg mc. Ważymy przed obróbką termiczną, sporo nabiału, brak warościowych węgli, takie ilości płątkó owsianych mogą już mocno podrażniać w późniejszym czasie jelita. Masła orzechowe - od czasu do czxasu najlepszym źródłem tłuszczy nie są, a Ty ten [...]
Pamiętaj, że jak już ważysz produkty to wszystko przed obróbką termiczną. Majonez w pierwszym posiłku powinieneś wyeliminować zamiast niego wrzuć jakieś orzechy. W drugim posiłku 80g. kurczaka? Przecież to jest nic, zjedz chociaż te 150g. Szynka z biedronki to również nie jest najlepszej jakości produkt, jednakże jeżeli ją lubisz to jedz raz na [...]
wyliczenia są średnie, bo wszystko zależy od wariacji jakie wybierze i nie ma w diecie warzyw. a i co do kury - jak przygotować - to każda obróbka termiczna bez dodatkowego tłuszczu jest dobra - czyli nie dodawaj oleju a będzie w porządku. 2 i 3 posiłek - możesz graham, ale zrób wyliczenia ile go potrzebujesz tylko nie skupiaj się na nim, bo [...]
Smażenie jajecznicy to chyba "krótkotrwała obróbka termiczna" więc śmiało można smażyć z tego co piszecie. A próbowaliście dodawać oliwę do ziemniaków, ja goruje ziemniaki, odcedzam, dodaje łyżeczkę masła i ok 10 - 15g oliwy i smakuje bardzo fajnie, tylko trzeba dobrze ugnieść. Był kiedyś taki temat, jak urozmaicić jedzenie oliwy, nie [...]
gdzieś też na tym forum czytalem ze podgrzane potrawy sa bardziej kaloryczne niz zimne bzdura czy moge nadal robić takie zapiekanki czy lepiej normalną bułke z serem?? czy tą bułkę zapieczesz, zamrozisz, usmażysz, ugotujesz to bez znaczenia po prostu same połączenie żółtego sera i bułki jest złe i nie ma na to wpływ ani zapiekanie ani żadna inna [...]